2007. november 17., szombat

Nyavaja és fényhiány

Kollégák aszongyák hogy valszeg "relokációs influenzám" van és néhány nap alatt elmúlik. Mindenkinek tiltakozik a szervezete az itteni időjárási körülmények miatt (dacára hogy mindenki nagyon figyel arra hogy nehogy megfázzon), kollégák közül is göthölnek néhányan, aztán csak ragadt rám valami őslapp virnya még ha nem is eszek a tányérkájukból meg nem is iszok a csészikéjükből.

Elmondásuk szerint még a délfinnek is megzakkanak egészségügyileg néhány hét után itt cseppet. Permanens sötétre így reagál a szervezet. Sok sok citromos teát kell inni meg vitaminokat kell szedni, különös tekintettel a dévitaminra.

Búskomorságot meg attól lehet kapni ha nincs hó. Ha nincs hó akkor sötét van, mert a hó felerősíti a kevéske fényt is. A nap csak a látóhatárig emelkedik fel délelőtt 11 körül, délután fél négykor már sötét van.

Amúgy a fényhiányos depi ellen sok lámpával eredményesen meg lehet küzdeni, van is otthon 360wattnyi lámpa, és naponta egy-két órára be is kapcsolom mindet egyszerre, fényfürdök.

Nincsenek megjegyzések: