2008. január 9., szerda

Még szünidőt, még!

Újév van, továbbra is töksötét jobbára mindig, kivéve délben amikor egy-két órára a horizontra óvatoskodik a Nap. Nem panaszkodásból mondom de furcsa tapasztalat hogy mennyire hozzá vagyunk szokva a napfányhez. Hiába szedek vitaminokat, étkezem egészségesen, testmozgok naponta minima egy órát (még ha -25 van akkor is), olykor ha nagyon fáradt vagyok és becsukom a szemem mindenféle káromkodó finneket látok magam előtt ugrándozni.

Gondolom ez a csúnya lapp szellemek miatt van akik mostanában cikáznak a szikrázó hófúvásban. Talán be kellene szereznem olyan amulettet amin pici lánszemek vannak egymásba fűzve, a csilingelésük elriogatja a nagyon csúnya lapp szellemeket. Az is lehet hogy ez még a szilveszteri buli utóhatása. :)


Tényleg, ha már szilveszter, álljon itt néhány szó a rokonok alkoholizálási szokásairól (ez úgyis mindig népszerű téma):
- Bűntudatosan isznak, gyorsan, sokat.
- Sokkal kevesebb alkesz van itt mégis mint Magyarországon. Nemtom miért, vannak elméleteim. Gondolom a másnaposság kombinálva a hideggel meg a sötéttel erős visszatartó erő, valamint a tudat hogy részegen könnyen meg lehet fagyni.
- Sört (pezsgőt) mínusztízben is simán isznak egyesek az utcán dobozból - viszont ritka az eldobált sörösdoboz mert ha nem gyűröd össze akkor betétdíjas, negyed eurókat pedig nem hajigálnak szét a takarékos finnek.
- A szalmiákkal ízesített Koskenkorva vodka ritka gusztustalan. Kizárólag ama perverzeknek való akik élvezik ha feketét hánynak.
- Az 50%-os alkoholtartalmú Minttu (mentapálinka) kiváló forrócsoki hígítására, After Eight íze megtévesztő, hatása pusztító. Vágott (tépett, harapott) sebek fertőtlenítésére is alkalmas - nyilván forrócsoki nélkül.
- Az Unicum népszerűbb mint a Jägermeister. A Törley pezsgő az egyik legkeresettebb az olcsóbb pezsgők közül, reklámozzák is rendesen. A "Magyar Vörösbor" márkanevű szégyenletes irtózatot a legelvetemültebb piások isszák csak (legolcsóbb "bor"), vodkával dúsítva. Szóval minden fogyasztói réteg felé képviselve vagyunk piailag.

Nincsenek megjegyzések: